Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πύργος, μια μαγευτική γέφυρα ή ένας καθεδρικός ναός συνήθως αποτελούν τα σύμβολα της κάθε ευρωπαϊκής πόλης. Στη περίπτωση των Βρυξελλών, το σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι ένα άγαλμα που ουρεί, το «Manneken Pis».

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, την εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν γιατί εκτός από «Manneken Pis» στην πόλη βρίσκεται η αδελφή του και ο σκύλος τους, που φαίνεται ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα: Ανακουφίζονται μπροστά στο κοινό.

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο «Manneken Pis» είναι ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα, που απεικονίζει ένα αγόρι να ουρεί σε ένα σιντριβάνι. Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον Hieronimus Duquesnoy και τοποθετήθηκε στη θέση του 1619. Έχει ύψος 61 εκατοστά και βρίσκεται κοντά στην Γκραντ Πλας. Πρόκειται για το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης και αποτελεί το σύμβολο των Βρυξελλών. Χιλιάδες τουρίστες έρχονται να το δουν και για έναν επιπλέον λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από την τεράστια γκαρνταρόμπα του. Κάθε εβδομάδα ο «μικρός» αλλάζει κοστούμια από την συλλογή του που φιλοξενείται μόνιμα στο Μουσείο της πόλης.

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η «Jeanneke Pis» είναι η μικρότερη αδελφούλα και η θηλυκή έκδοση του Manneken Pis.

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Με μισό μέτρο ύψος το άγαλμα αποτελεί την νέα άφιξη στην πόλη. Τοποθετήθηκε το 1987 και είναι φτιαγμένο από μπλε-γκρίζο ασβεστόλιθο. Τοποθετημένη σε ένα συντριβάνι, κάθεται οκλαδόν και προσελκύει τα βλέμματα του κόσμου.

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 4


Zinneke Pis

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 5


Το τρίτο μέλος της οικογένειας Pis είναι ο σκύλος, Zinneke Pis. Το χάλκινο γλυπτό βρίσκεται στην πόλη από το 1998 και αναπαριστά το ζωάκι να κάνει την ανάγκη του δίπλα σε ένα κολονάκι.

Η εμμονή των Βέλγων με τα αγάλματα που ουρούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ