Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο - iefimerida.gr

Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελειώνουν τα μαρτύρια των οδηγών στην εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας. Σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα με αποτέλεσμα... εξωπραγματικούς οδηγικούς χρόνους: Θα κάνουμε τη διαδρομή Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και 15'. Θα κερδίζουμε δηλαδή από 15-20 λεπτά.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού, έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου από την Κόρινθο έως την Πάτρα και το 83% των σηράγγων, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Σήμερα έγινε η διάνοιξη της τέταρτης και τελευταίας σήραγγας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Ολυμπία Οδός «είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου καθιστώντας το έτσι το δυσκολότερο έργο που γίνεται σήμερα στη χώρα». Το συνολικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι 201,5 χιλιόμετρα. Σήμερα έχει κατασκευαστεί πλήρως το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος.

Τα ακόμη καλύτερα νέα, είναι πως – σύμφωνα με την κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται το έργο – μειώθηκαν τα ατυχήματα κατά 80% στον μέχρι πρότινος δρόμο-καρμανιόλα. «Συγκρίνοντας τα στοιχεία ατυχημάτων του πρώτου έτους παραχώρησης το 2008 με το 2013, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων παρουσιάζει μείωση της τάξης του 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου- Πατρών» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Απομένει το τμήμα Πάτρα - Πύργος το οποίο με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014 θα κατασκευαστεί ως Δημόσιο έργο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ