Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από πέντε χρόνια αποκλειστικής εθελοντικής εργασίας, η ομάδα αρχιτεκτόνων Haugen/Zohar και οι γείτονές τους στο Όσλο πραγματοποίησαν το όνειρο της κοινότητας: δημιούργησαν έναν πολυχώρο όπου θα μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Στην καρδιά της πίσω αυλής ενός κτιριακού συμπλέγματος του 1920, ένας πρώην υδροηλεκτρικός σταθμός, όπου στο υπόγειό του φιλοξενούταν προπολεμικά ο μετασχηματιστής του ηλεκτρικού ρεύματος, παρέμενε κλειδωμένος και εγκαταλειμμένος για 85 χρόνια. Ομως σήμερα, οι αρχιτέκτονες, με τη βοήθεια και των υπόλοιπων κατοίκων, έβαλαν σε εφαρμογή το πρότζεκτ να μετατρέψουν τον σταθμό σε ένα «υπόγειο καταφύγιο» το οποίο θα το μοιράζεται η κοινότητα.

Πλέον, σήμερα το κτίριο των 75 τ.μ. περιλαμβάνει μια κοινή αίθουσα, μία κουζίνα, ένα μπάνιο και έναν ημιώροφο στον οποίο έχει τοποθετηθεί ένα διπλό κρεβάτι για τους επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν εκεί τη νύχτα τους. Το «Trafo», όπως το έχουν ονομάσει οι κάτοικοι, χρησιμοποιείται πάνω από πέντε ημέρες την εβδομάδα και φιλοξενεί όλων των ειδών τις εκδηλώσεις και για όλες τις ηλικίες.

Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Εγκαταλειμμένος υδροηλεκτρικός σταθμός μεταμορφώθηκε σε πολυχώρο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ