Εφημερίδα «Μακεδονία»: Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα - iefimerida.gr

Εφημερίδα «Μακεδονία»: Απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις ο φάκελος που κατέθεσε η εταιρεία Μακεδονική Εκτυπωτική, η οποία πριν από 9 μήνες είχε λάβει επιδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης ύψους 10,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει οφειλές που είχε προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και τους εργαζόμενους.

Η εφημερίδα στην ολοσέλιδη ανακοίνωσή της στις 20 Σεπτεμβρίου είχε γνωστοποιήσει πως με την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 είχε πρόθεση μέσω της διαδικασίας του Πτωχευτικού Κώδικα να ρυθμίσει οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (ασφαλιστικά ταμεία 1,4 εκατ. ευρώ, αντιδίκους 200.000 ευρώ και εργαζομένους 900.000 ευρώ). Οπως επισημαινόταν στην ίδια ανακοίνωση, «θα εξυπηρετηθούν οι συμφωνίες με την αγορά, τους προμηθευτές και τις τράπεζες χωρίς καμία αλλαγή και γι' αυτό εξαιρούνται από τη διαδικασία του άρθρου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ