Ξανά πρόεδρος του CDU η Ανγκελα Μέρκελ με... σταλινικά ποσοστά: Πήρε 97% - iefimerida.gr

Ξανά πρόεδρος του CDU η Ανγκελα Μέρκελ με... σταλινικά ποσοστά: Πήρε 97%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ είναι μια πολύ ισχυρή πολιτικός, πιθανότατα η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει ανά πάσα στιγμή. Η καγκελάριος της Γερμανίας εξελέγη με εντυπωσιακά ποσοστά πρόεδρος του CDU για όγδοη φορά.Η 60χρονη Μέρκελ επανελεξέγη σήμερα πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο συνέδριό του στην Κολονία συγκεντρώνοντας το 96,72% των ψήφων.

Το 2012 η Μέρκελ είχε εξασφαλίσει το 97,94% των ψήφων, την καλύτερή της επίδοση ιστορικά. Ηταν ούτως ή άλλως η μόνη υποψήφια για την προεδρία της CDU, του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, στο συνέδριό του.

Η Μέρκελ, που είναι καγκελάριος της Γερμανίας τα τελευταία εννέα χρόνια, είναι επίσης πρόεδρος της CDU τα τελευταία 14 χρόνια, αφότου τερματίστηκε η εποχή της κυριαρχίας του Χέλμουτ Κολ στις τάξεις της γερμανικής συντηρητικής παράταξης.
Ήταν η πρώτη γυναίκα η οποία αναδείχθηκε επικεφαλής ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας το 2000.

Ενώπιον των συνέδρων του κόμματός της, η Μέρκελ έκανε μια ομιλία διάρκειας περίπου μιας ώρας νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε την κυβέρνησή της έναν παράγοντα ο οποίος εγγυάται τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ