Οι μισοί Βρετανοί θέλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα -Δηλώνουν υπέρ της επιστροφής τους - iefimerida.gr

Οι μισοί Βρετανοί θέλουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα -Δηλώνουν υπέρ της επιστροφής τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάσσονται οι μισοί από τους ερωτηθέντες σε νέα δημοσκόπηση στην Αγγλία, που έγινε μετά από την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου για το δανεισμό του αγάλματος του Ιλισσού στη Ρωσία.

Το 49% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία διενεργήθηκε για την εφημερίδα The Times, δήλωσαν ότι πιστεύουν πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Το 26% τάχθηκε υπέρ της παραμονής τους στη Βρετανία, ενώ το 24% δεν εξέφρασε γνώμη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.589 ατόμων, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά από την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανειστεί το άγαλμα του θεού Ιλισσού, ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια αυτή είναι δικαιολογημένη έναντι του 37% που θεωρεί ότι δεν είναι.

Αντιθέτως, γενικότερα για το θέμα του δανεισμού των εκθεμάτων που εκτίθενται στα βρετανικά μουσεία σε άλλα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 57% έναντι 25% που τάσσονται κατά με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να προκληθούν ζημιές στα γλυπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ