Ιταλικός Τύπος: Ο Σαμαράς θα έχει την ίδια τύχη με τον Παπανδρέου - iefimerida.gr

Ιταλικός Τύπος: Ο Σαμαράς θα έχει την ίδια τύχη με τον Παπανδρέου

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι εντάσεις των χρηματαγορών γίνονται και πάλι αισθητές μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Μια κίνηση η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.

Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πετύχει την εκλογή νέου Προέδρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί αναγκασμένος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, βάσει των δημοσκοπήσεων, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νίκη της άκρας Αριστεράς».

Σε σχόλιό του στην ίδια εφημερίδα, με τίτλο «ο Σαμαράς κινδυνεύει να έχει το ίδιο τέλος με τον Παπανδρέου», ο δημοσιογράφος Βιτόριο Ντα Ρολντ προσθέτει ότι «ο Σαμαράς ελπίζει πως βλέποντας να πλησιάζει μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η Τρόικα θα μπορούσε να μειώσει τις απαιτήσεις της, και η πλειοψηφία των 155 βουλευτών, μαζί με τους ανεξάρτητους και εκλεγμένους εκπροσώπους μικρών κομμάτων, να φτάσει τους 175».

Ο Ιταλός αρθρογράφος θεωρεί ότι «στην περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης θα του έλειπαν μόνον πέντε βουλευτές και η πίεση για να μην πέσει η κυβέρνηση θα μπορούσε να πείσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσουν σε άλμα στο κενό».

Ο Σαμαράς πήρε την εξουσία από τον Παπανδρέου με μακιαβελική τακτική -Με την ίδια τακτική θα του την πάρει κι ο Τσίπρας

«Μια επικίνδυνη στρατηγική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο Σαμαράς, δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, πήρε τη θέση του Παπανδρέου και συνέχισε την ίδια πολιτική λιτότητας την οποία πρώτα πολεμούσε. Τώρα ήρθε η ώρα του Τσίπρα να ακολουθήσει την ίδια μακιαβελική πολιτική του Σαμαρά για να τον ρίξει και να τον αντικαταστήσει στην ηγεσία της χώρας. Και ο Τσίπρας, όταν αναλάβει πρωθυπουργός, μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο ριζοσπαστικός και ακραίος από ό,τι δείχνει σήμερα, ως αντιπολίτευση», καταλήγει ο Βιτόριο Ντα Ρολντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ