Νέο «όχι» για την εκπαιδευτική άδεια στο Ρωμανό -Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του - iefimerida.gr

Νέο «όχι» για την εκπαιδευτική άδεια στο Ρωμανό -Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έκανε δεκτή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το αίτημα για άσκηση αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, με την οποία δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό.

Χθες, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορέσει ο Νίκος Ρωμανός βραχιολάκι προκειμένου να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

Ραγκούσης: «Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε -Μόνη ελπίδα το βραχιολάκι»

Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανου, Φραγκίσκος Ραγκουσης δήλωσε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αρειου Πάγου πως η μόνη λύση για να σωθεί ο 21χρονος είναι το βραχιολάκι.

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας . Λύση είναι και το βραχιολιού. Πιστεύω ότι και τη τελευταία ώρα η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Αν αρχίσει απεργία δίψας σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα ειναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια που θα μπορούσαμε ακολουθώντας μια άλλη οδό να ικανοποιήσουμε το αίτημα του».

Το σκεπτικό της απόφασης

Τα βασικά σημεία της απόφασης του Αρείου Πάγου να μην κάνει δεκτό το αίτημα για άσκηση αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά ήταν:
Δεν συντρέχει λόγος άσκησης αναιρέσεως.
Είναι αιτιολογημένη η απόρριψη από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά.
Έκανε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες που απαιτούν για τους υπό δικούς τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προφυλάκιση. Αβάσιμοι οι υπόλοιποι προβαλλόμενοι λόγοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ