Η Μέρκελ επανεκλέγεται σήμερα πρόεδρος στο CDU -Θέλει να πάρει 99% - iefimerida.gr

Η Μέρκελ επανεκλέγεται σήμερα πρόεδρος στο CDU -Θέλει να πάρει 99%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα, Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, η Ανγκελα Μέρκελ θα επανεκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα της, το CDU. Είναι η μοναδική υποψήφια. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αν πάρει κάτω από 90% θα απαγοητευθεί;


Στο Συνέδριο του CDU που ξεκινάει σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ έβαλε ψηλά τον πήχυ. Ηδη στο συνέδριο του 2004 είχε κακό σκορ, πήρε μόνο 88,4%. Στο προηγούμενο συνέδριο του 2012 η καγκελάριος τα πήγε καλύτερα, πήρε 97,94%. Τώρα που θα φτάσει;
Κανείς βέβαια δεν την αμφισβητεί και όλοι αναμένουν ότι θα είναι ξανά υποψήφια καγκελάριος στις εκλογές του 2017. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν φασαρία στο Συνέδριο αλλά τίποτα περισσότερο. Οπως για παράδειγμα οι νεολαίοι του κόμματος, οι οποίοι θα προτείνουν για πολιτικό συμβούλιο του CDU τον Jens Spahn, έναν βουλευτή 34 ετών, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει επίσης την συγκυβέρνηση δεξιών-σοσιαλιστών (CDU-SPD) . Η συγκυβέρνηση αύξησε τις συντάξεις των μητέρων, μείωσε τα έτη για σύνταξη για ορισμένες κατηγορίες. Οι νέοι του CDU θα προτιμούσαν να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα για το μέλλον και στην επένδυση στην παιδεία και στις νέες τεχνολογίες.
Η Ανγκελα Μέρκελ λαμβάνει σοβαρά υπόψιν αυτές τις απόψεις. Το κύριο θέμα συζήτησης στο Συνέδριο θα είναι η οικονομία και το μέλλον της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ