Σε πυρετό ετοιμασιών ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου: «Βλέπει» άνοιγμα για πρόωρες κάλπες - iefimerida.gr

Σε πυρετό ετοιμασιών ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου: «Βλέπει» άνοιγμα για πρόωρες κάλπες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως δημοκρατική εξέλιξη που καθαρίζει το τοπίο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή της Κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία εκλογής Προέδρoυ Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την εκδήλωση για τον Γιάννη Μπάνια στην οποία συμμετείχε και έσπευσε στην Κουμουνδούρου όπου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του γραμματέα της Κ.Ο Νίκου Βούτση, του στενού του συνεργάτη Νίκου Παπά, του εκπροσώπου τύπου Πάνου Σκουρλέτη, του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Ρούντι Ρινάλντι.

Η εκτίμηση που διαμορφώνεται είναι ότι η κυβέρνηση κάτω από το αδιέξοδο της στρατηγικής της οδηγήθηκε τελικά σε μια διαδικασία στο βάθος της οποίας είναι η προσφυγή στις κάλπες, εξέλιξη που θα καθαρίσει το τοπίο καθώς αυτή η Βουλή θα καλείτο να ψηφίσει νέα μέτρα που θα απαιτούσε η Τρόικα.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Νίκου Βούτση σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο», λίγα λεπτά μετά την κυβερνητική ανακοίνωση:

«Θετική αυτή η πολιτική εξέλιξη, ένα από τα σενάρια που είχε στο τραπέζι ο κύριος Σαμαράς, και χαιρετίζουμε την επιλογή της δημοκρατικής λύσης» υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από την ημερίδα, όπου βρισκόταν, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη υπό την πίεση των εξελίξεων και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απόσταση που υπάρχει από εκείνους που ψήφισαν τον προϋπολογισμό έως τον αριθμό των 180. «Ουσιαστικά η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών. Ερχεται η ώρα του λαού» τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πρωί θα συνεδριάσει το Προεδρείο της ΚΟ και το μεσημέρι, σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον Τουρισμό, αναμένεται η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή εξέλιξη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ