Παγκόσμια αναγνώριση για τη μαστίχα -Στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO - iefimerida.gr

Παγκόσμια αναγνώριση για τη μαστίχα -Στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Παγκόσμια αναγνώριση για τη μαστίχα (EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μοναδική παράδοση της χώρα μας και συγκεκριμένα της Χίου έχει πλέον παγκόσμια αναγνώριση. Η καλλιέργεια της μαστίχας αποτελεί πια στοιχείο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, καθώς η UNESCO την ενέταξε στο σχετικό κατάλογο.

Πρόκειται για μία αναγνώριση της αξίας αυτού του στοιχείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, που επισημαίνει ότι αυτή η κίνηση εντάσσει την καλλιέργεια της μαστίχας σε ένα παγκόσμιο σύστημα για την ανάδειξη και τη διαφύλαξη των ζωντανών παραδόσεων.

Η καλλιέργεια και η εξαγωγή της μαστίχας αποτελεί ένα μοναδικό, παγκοσμίως, προνόμιο της Χίου, καθώς μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού είναι δυνατή και ο παραδοσιακός τρόπος φροντίδας των δέντρων και συγκομιδής μεταβιβάζεται προφορικά και εμπειρικά από γενιά σε γενιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις μαστίχα καλλιέργεια Χίος UNESCO
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ