Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κοινή πορεία και τις πολιτικές τους θέσεις παρουσίασαν σήμερα το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου «Τελεία» και το νεοϊδρυθέν κίνημα με επικεφαλής τον οικονομολόγο/ νομικό Σταύρο Καρβούνη και τη δημοσιογράφο/ διεθνολόγο Νάσια Μιχαλοπούλου «Ελλάδα Εμείς», δύο νέων πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στο πολιτικό σκηνικό. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δόθηκε το στίγμα των βασικών αρχών βάσει των οποίων θα ζητήσουν στο άμεσο μέλλον την ψήφο των πολιτών για την είσοδό τους στη Βουλή.

Πρόκειται για έναν «συνασπισμό» που φιλοδοξεί να «ελέγξει αλλά και να "φοβίζει" τα κόμματα της εξουσίας», που «δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά» αλλά τάσσεται υπέρ της χρηστής διαχείρισης και του κοινωνικού δικαίου, με πρώτιστο μέλημα την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, όπως τόνισε ο κ. Γκλέτσος.

Ο δήμαρχος της Στυλίδας μίλησε για διαφθορά και πελατειακή άσκηση της εξουσίας του παλαιοκομματικού συστήματος και τόνισε την ανάγκη διαφάνειας και εντιμότητας στη πολιτική, αλλά και ανοίγματος σε διάλογο με την κοινωνία με στόχο πρωτίστως τη κοινωνική αναγέννηση της χώρας.

Εξάλλου, η κ. Μιχαλοπούλου, που μίλησε εκ μέρους του «Ελλάδα Εμείς», τόνισε την ανάγκη τομών και ρήξεων πέρα από τις τρέχουσες διαχειριστικές λογικές και λογικές κυριαρχίας των αγορών επισημαίνοντας ότι «το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές» με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο, χωρίς «να θυσιάζονται κοινωνίες στο όνομα της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών», με «συνεχή εθνική διαπραγμάτευση, χωρίς εκπτώσεις στην εθνική στρατηγική».

«Εμείς» είπε η κ. Μιχαλοπούλου «που δεν αντισταθήκαμε όσο έπρεπε στους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και δεν απαιτήσαμε, έστω και με μια σημαδιακή πορεία αυτήν τη μόνη εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο και την απόδοση ευθυνών, τον λογισμικό έλεγχο του χρέους, τώρα οφείλουμε να θέσουμε τα αιτήματα πιο δυναμικά».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκδήλωση παρενέβη και ο Βάιος Γκανής, ιδρυτικό μέλος της «Τελείας», γνωστός από τους αγώνες με τους αγρότες στους δρόμους της Φθιώτιδας το 2010, ο οποίος τόνισε την ανάγκη εθνικής αγροτικής στρατηγικής, ικανής αφενός να εκμεταλλευτεί τις βέλτιστες κλιματικές συνθήκες της χώρας μας με αναπτυξιακές καλλιέργειες και αφετέρου να περιορίσει την απόσταση των τιμών στα διατροφικά προϊόντα ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση.

Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 5
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 6
Ο Γκλέτσος παρουσίασε την «Τελεία»: Θα φοβίσουμε τα κόμματα της εξουσίας  [εικόνες]  | iefimerida.gr 7

Φωτογραφίες: Eurokinissi



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ