Πανικός από τον τυφώνα Χαγκοπίτ στις Φιλιππίνες -1 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους - iefimerida.gr

Πανικός από τον τυφώνα Χαγκοπίτ στις Φιλιππίνες -1 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο σε πόλεμο έχει καταστεί αναγκαίο κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον τυφώνα Χαγκοπίτ που σαρώνει τη χώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταιγίδες προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και στύλων του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς στην περιοχή Σαμάρ, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο κόσμος έχει βρει καταφύγιο σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχία και εκκλησίες, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εκκένωση αυτή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί σε περίοδο ειρήνης.

«Δεν μπορώ να φτάσω σε περιοχές, δεν μπορώ να πάω βόρεια ή νότια εξαιτίας των δέντρων και των ηλεκτροφόρων καλωδίων που έχουν πέσει. Πολλές είναι οι περιοχές που έχουν πλημμυρίσει», δήλωσε ο Μπεν Ήβαρντον, μέλος του κογκρέσου για την ανατολική περιοχή της Σαμάρ.

«Η καταιγίδα αυτή είναι τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να προκαλέσει βιβλικές καταστροφές», δήλωσε ο μετεωρολόγος Άλβιν Πιούρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τυφώνας Φιλιππίνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ