Η Μέρκελ κουνά το δάχτυλο στον Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι καλός γείτονας - iefimerida.gr

Η Μέρκελ κουνά το δάχτυλο στον Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι καλός γείτονας

Η Μέρκελ κουνά το δάχτυλο στον Πούτιν (SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως εστία προβλημάτων για τις χώρες γύρω της χαρακτήρισε η Ανγκελα Μέρκελ τη Ρωσία, επικρίνοντας την πολιτική που εφαρμόζει η Μόσχα απέναντι στα γειτονικά της κράτη.

«Η Μολδαβία, η Γεωργία και η Ουκρανία είναι τρεις χώρες με τις οποίες γειτονεύουμε στα ανατολικά και οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνίες σύνδεσης με την ΕΕ. Η Ρωσία προκαλεί προβλήματα σε αυτές τις τρεις χώρες», είπε η Καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Welt. «Επιπλέον βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να διατηρήσει υπό τον οικονομικό και πολιτικό της έλεγχο κάποιες χώρες των δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε από τρεις προκατόχους της- τον συντηρητικό Χέλμουτ Κολ και τους Σοσιαλδημοκράτες Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ- οι οποίοι είναι υπέρ μίας πιο ήπιας προσέγγισης απέναντι στη Μόσχα, η Μέρκελ εμφανίστηκε σίγουρη για την ορθότητα των κινήσεών της.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας είναι σωστή», απάντησε. «Το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε το Μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994 σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς συνέχεια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Άνγκελα Μέρκελ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ