Αθανασίου: Το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε για τον Ρωμανό -Κωνσταντοπούλου: Ο Νίκος είναι στα χέρια σας - iefimerida.gr

Αθανασίου: Το υπουργείο έκανε ό,τι μπορούσε για τον Ρωμανό -Κωνσταντοπούλου: Ο Νίκος είναι στα χέρια σας

Αθανασίου: Το υπουργείο έκανε ό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οποιος περνάει στο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα πάρει και άδεια», επεσήμανε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στον Νίκο Ρωμανό, κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστικών, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε ό,τι μπορούσε για τον 21χρονο.

Αφού ανέλυσε και πάλι το νομοθετικό καθεστώς, ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι μόνο τα δικαστήρια μπορούν να αντικαταστήσουν μία προσωρινή κράτηση. «Το δικαστικό συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ότι κάνουν και τα ευρωπαϊκά κράτη. Να τελειώσει τις σπουδές του. Κατηγορείται για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Το υπουργείο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φέρει διάταξη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Αυτό μπορεί να κάνει και αυτό κάνει», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι στις εκπαιδευτικές άδειες θα χρησιμοποιούνται τα «βραχιολάκια», ενώ κατέληξε: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή ενός παιδιού. Και θα περίμενα να ακούγονται πιο υπεύθυνες θέσεις».

Αναφορά στον Νίκο Ρωμανό έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ο Νίκος είναι στα χέρια σας, στο χέρια του σωφρονιστικού συστήματος και των δικαστών», τόνισε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Το κράτος που προφασίζεται τα δικαιώματα όλων, τον εξουθενώνει. Να τοποθετηθεί το δικαστικό σώμα για αυτή την παραβίαση», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ