Η γκάφα του Τσίπρα στο Βελιγράδι, ο απίστευτος διάλογος με τον Νίκολιτς και η συνάντηση με σέρβους καταληψίες - iefimerida.gr

Η γκάφα του Τσίπρα στο Βελιγράδι, ο απίστευτος διάλογος με τον Νίκολιτς και η συνάντηση με σέρβους καταληψίες

(Sooc)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά απρόοπτα επεφύλαξε στον Αλέξη Τσίπρα η επίσκεψή του στο Βελιγράδι: Από γκάφες στην ανταλλαγή δώρων μέχρι συναντήσεις με καταληψίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη των Σέρβων, Ειρηναίο. Οι συναντήσεις πήγαν ως αναμένονταν μέχρι που έγινε το μπέρδεμα στα δώρα. Ως είθισται σε τέτοιες συναντήσεις, γίνεται ανταλλαγή αναμνηστικών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον Σέρβο πρόεδρο είχε πάρει μια ξύστρα αρχαίων αθλητών, αντίγραφο από το μουσείο Μπενάκη και για τον Πατριάρχη ένα κηροπήγιο. Μόνο που ο δαίμων των... δώρων έκαναν τον Τσίπρα να δώσει κατά λάθος το δώρο που προορίζονταν για τον Σέρβο πρόεδρο στον... Πατριάρχη και στον Νίκολιτς το κηροπήγιο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στον Πατριάρχη Ειρηναίο το λάθος που έγινε, σημειώνοντας με χαμόγελο πως το δώρο που πήρε είναι μεγαλύτερης αξίας από εκείνο που - κατά λάθος - έλαβε ο πρόεδρος της χώρας. «Πόσο μάλλον αφού είναι καλύτερο από του προέδρου» σχολίασε ο Ειρηναίος.

Νωρίτερα, είχε έναν ιδιαίτερο διάλογο με τον σέρβο πρόεδρο, τον οποίο ενημέρωσε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Τα μέτρα που επιβάλλονται από την Ευρώπη είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό» είπε ο Τσίπρας. Για να απαντήσει ο Νίκολιτς: «Εσείς είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς! Εμείς προσπαθούμε να ενταχθούμε και δεν τα καταφέρνουμε, πάλι δυστυχώς!».

Μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας και τον Πατριάρχη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε ότι υπάρχει κατάληψη πολιτών σε έναν κινηματογράφο και ζήτησε να τον επισκεφθεί. Πρόκειται για τον Zvezda ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες έχει καταληφθεί από πολίτες που ζητούν να ξαναλειτουργήσει και να μην πωληθεί σε ιδιώτες για να γίνει σουπερ μάρκετ. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με μέλη της επιτροπής των καταληψιών και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εργασίας Αλεξάνταρ Βούλιν κατευθύνθηκε προς την πόλη Ομπρένοβατς η οποία τον περασμένο Μάιο είχε «πνιγεί» από τις πλημμύρες.

Το βράδυ μιλάει στο αμφιθέατρο της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και στην συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτουν οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Το Σάββατο το, πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου και η επίσκεψή του στο Βελιγράδι θα ολοκληρωθεί με την συνάντηση που θα έχει με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ