Νεκρός Σύρος πρόσφυγας του Συντάγματος -Η περιπέτειά του στα ελληνοαλβανικά σύνορα [εικόνες] - iefimerida.gr

Νεκρός Σύρος πρόσφυγας του Συντάγματος -Η περιπέτειά του στα ελληνοαλβανικά σύνορα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας από τους Σύρους πρόσφυγες που είχαν βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος έχασε τη ζωή του όταν, έπειτα από 10 ημέρες παραμονής στο κέντρο της Αθήνας, επιχείρησε να δοκιμάσει την τύχη του, προσπαθώντας να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας μαζί με άλλα 30 άτομα.

Ο 50χρονος Αϊμάν, γιατρός στο επάγγελμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό», πήγε με λεωφορείο μέχρι τα Γιάννενα και μετά με ταξί μέχρι την Κακαβιά. Από κει ξεκίνησε πεζοπορία προς τα σύνορα. Μετά από 4 ώρες περπάτημα, χρειάστηκε να διασχίσει ένα ρυάκι που το νερό του έφτανε μέχρι τη μέση.

Νεκρός Σύρος πρόσφυγας του Συντάγματος -Η περιπέτειά του στα ελληνοαλβανικά σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ενώ διέσχιζε το ρυάκι άρχισε να έχει σπασμούς και δεν άντεξε, παρά το γεγονός ότι του έκαναν μαλάξεις. Οι πρόσφυγες πήραν τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο, αλλά τους είπαν να επιστρέψουν στην Κακαβιά. Το ίδιο τους είπε και η Αστυνομία. Έβαλαν, λοιπόν, τον άνθρωπο σε ένα sleeping bag και τον μετέφεραν προς τα πίσω. Έξω από την Κακαβιά συνάντησαν τυχαία ένα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τους υπόλοιπους από την ομάδα τους συνέλαβαν και τους κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τους συμπατριώτες του την Πέμπτη, οι οποίοι τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του και μοίρασαν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

Νεκρός Σύρος πρόσφυγας του Συντάγματος -Η περιπέτειά του στα ελληνοαλβανικά σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νεκρός Σύρος πρόσφυγας του Συντάγματος -Η περιπέτειά του στα ελληνοαλβανικά σύνορα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ