Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, και συγκεκριμένα στο Saintes, βρέθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί, σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής, που είχαν ακόμα πάνω τους τις αλυσίδες των δεσμών τους.

Τα ευρήματα των αρχαιολόγων εντοπίστηκαν κοντά στο αμφιθέατρο του Saintes, που φιλοξενούσε μάχες μεταξύ μονομάχων και άγριων ζώων. Μεταξύ των τάφων που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, πέντε ανήκαν σε σκλάβους και είχαν ακόμα πάνω τους τις αλυσίδες των δεσμών τους.

Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται νεκρόπολη, στην οποία γίνονταν μαζικές ταφές, γι' αυτό και οι τάφοι είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στις ανασκαφές βρέθηκαν πέντε σκελετοί, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήκαν σε ενήλικες και ο ένας σε παιδί. Δεν βρέθηκαν αντικείμενα που να μαρτυρούν κάποιου είδους τέχνη, παρά μόνο νομίσματα τοποθετημένα στα μάτια των νεκρών, για να πληρώσουν τον βαρκάρη που θα τους μετέφερε στον Κάτω Κόσμο, σύμφωνα με την παράδοση.

Την περίοδο που χρονολογούνται οι τάφοι (1ος και 2ος αιώνας μ.Χ.) η περιοχή Saintes θεωρούνταν μία ακμάζουσα ρωμαϊκή πόλη. Είχε εδραιωθεί ως σημαντικό τοπικό κέντρο, λόγω της ωφέλιμης γεωγραφικής της τοποθεσίας. Είναι επίσης γνωστή για την αρένα της, χωρητικότητος 18.000 θεατών. Αποτελεί το αρχαιότερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Γαλλία και η κατασκευή του ξεκίνησε κατά την κυριαρχία του Τιβέριου (14-34 μ.Χ.) και ολοκληρώθηκε με άρχοντα της Ρώμης τον Κλαύδιο (41-54 μ.Χ.).

Βρέθηκε τάφος σκλάβων της ρωμαϊκής εποχής -Είναι δεμένοι ακόμη με αλυσίδες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκελετοί σκλάβοι Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ