Αγριο κυνήγι από την Εφορία -Κατασχετήρια ακόμα και σε όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή είναι φυλακή - iefimerida.gr

Αγριο κυνήγι από την Εφορία -Κατασχετήρια ακόμα και σε όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ή είναι φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτες είναι οι νέες οδηγίες που έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στις ελεγκτικές αρχές, αφού, μεταξύ άλλων, τους ζητάει να κυνηγήσουν παντού τους οφειλέτες, ακόμα κι αν βρίσκονται στο εξωτερικό, στο νοσοκομείο ή στη φυλακή.

Οι νέες οδηγίες της ΓΓΔΕ προς τους αρμόδιους υπαλλήλους είναι να παραδίδουν το κατασχετήριο ή το πρόστιμο είτε στον διευθυντή του νοσοκομείου, σε περίπτωση νοσηλείας του ενδιαφερόμενου, είτε αντίστοιχα, στον διευθυντή των φυλακών, σε περίπτωση κράτησης.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων ελέγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί εφόσον:

  1. Κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά
  2. Αποσταλεί με συστημένη επιστολή, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου
  3. Επιδοθεί στον ενδιαφερόμενο ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο

Πιο συγκεκριμένα, στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:

  • Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την κατοικία τους, το έγγραφο παραδίδεται στον σύζυγο ή σε οποιονδήποτε συγγενή ή ακόμα και σε μέλος του προσωπικού.
  • Επίσης αν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο που εργάζεται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνέταιρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο που εργάζεται στον ίδιο χώρο.
  • Εάν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στον χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση, η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση
  • Εάν ο υπόχρεος είναι, κατά το χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται στον δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του.

Πράξη που αποστέλλεται με συστημένη επιστολή θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση 15 ημερών από την ημέρα αποστολής. Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στον λογαριασμό φυσικού ή νομικού προσώπου, η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ηλεκτρονική ειδοποίησή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία οδηγίες ΓΓΔΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ