Ισραηλινό φυσικό αέριο μέσω Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Ένωση; - iefimerida.gr

Ισραηλινό φυσικό αέριο μέσω Κύπρου για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισραήλ πιέζει την Ε.Ε να δεχτεί να επενδύσει σε ένα αγωγό μεταφοράς αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από τις μεσογειακές ακτές του Ισραήλ στην Ευρώπη.

Αυτή η επένδυση μπορεί να δώσει στην Ευρώπη μια εναλλακτική πηγή ενέργειας σε σχέση με το ρωσικό φυσικό αέριο. Την επόμενη εβδομάδα οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται στις Βρυξέλλες και είναι πολύ πιθανή η σύνταξη ενός μνημονίου συνεργασίας για ενίσχυση του έργου που θεωρείται ότι θα ενισχύσει τους δεσμούς της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Το έργο ενδέχεται να κοστίσει 10 δις ευρώ και ο αγωγός θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο οπού θα αποθηκεύεται και θα επεξεργάζεται το αέριο για να μεταφερθεί μετά με πλοία στις χώρες της Ευρώπης. Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, τονίζει ότι και το φυσικό αέριο της Ελλάδας αλλά και του Λιβάνου μπορούν να συνδεθούν με τον αγωγό.

Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος προσφέρουν την πλήρη στήριξη τους στο έργο σε αποστολή που έστειλαν στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Κύπρος Φυσικό Αέριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ