Χαρδούβελης: Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μίνι υπουργικό με μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την απάντηση της τρόικα προς την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γγ του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Εξερχόμενος ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε οτι δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ της τρόικας και στελεχών της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας για την έκβαση των διαπραγματεύσεων: «Ξεκαθαρίζουμε σιγά σιγά τις διευκρινίσεις, είμαστε πολύ κοντά» απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Το mail της τρόικα και οι απαιτήσεις
Στο απαντητικό email της τρόικας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις επί των προτάσεων της κυβέρνησης, ώστε να επέλθει η συμφωνία που θα επιτρέψει να επανέλθει η τρόικα στην Αθήνα.
ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων (π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Διευκρινίσεις αναμένονται και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ