Τι λέει στο iefimerida.gr η Κατερίνα Κοσκινά νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ - iefimerida.gr

Τι λέει στο iefimerida.gr η Κατερίνα Κοσκινά νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μεγάλη τιμή και ευθύνη αλλά και στο σημαντικο έργο που βρίσκει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αναφέρθηκε η Κατερίνα Κοσκινά μιλώντας στο iefimerida μετά την αανκοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι επελέγη για τη διεύθυνση του μουσείου.

Η Κατερίνα Κοσκινά – που ως και σήμερα είναι πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ψυχή της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Φ. Κωστόπουλου- κατέληξε σε συμφωνία με τον υπουργό Πολιτισμού μετά από μέρες συζητήσεων. Η ίδια δήλωσε στο iefimerida.gr «Είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για μένα. Μεγάλη πρόκληση αλλά και πρόσκληση». Πρόσθεσε πως πριν πει περισσότερα πρέπει να ενημερωθεί αν και δήλωσε εμφατικά πως «στο μουσείο έχει ήδη γίνει σημαντικό έργο», αναφερόμενη προφανώς στην ιδρυτική διευθύντρια Αννα Καφέτση.

Η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:
«Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα επελέγη η κυρία Κατερίνα Κοσκινά, διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, ως νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.»

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευθηκε και το ΦΕΚ με τα ονόματα του νέου ΔΣ (εκ των οποίων τρεις υπήρχαν και στην προηγούμενη σύνθεση). Προηγήθηκαν μήνες πραγματικής θύελλας στο μουσείο και συνεχείς αναβολές και χρονικές μετατοπίσεις στα θυρανοίξιά του. Ο υπουργός πολιτισμού αλλά και η υφυπουργός μιλούσαν για γόρδιο δεσμό που θα λύσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τις παραιτήσεις τόσο το ΔΣ όσο και της διευθύντριας του Μουσείου Αννας Καφέτση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ