Ο Δαναός στα καλύτερα art house σινεμά της Ευρώπης μαζί με κινηματογράφους-θρύλους μητροπόλεων - iefimerida.gr

Ο Δαναός στα καλύτερα art house σινεμά της Ευρώπης μαζί με κινηματογράφους-θρύλους μητροπόλεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα που αντιστέκεται, η Αθήνα που επιμένει, θα μπορούσε να είναι ο υπότιλος αυτής της είδησης: Ο κινηματογράφος Δαναός στην Κηφισίας είναι ένα από τα 25 κορυφαία art houses της Ευρώπης, πλάι στην Ταινιοθήκη του Παρισιού, το Rich Mix του Λονδίνου και άλλα.

Η ψηφοφορία έγινε από το κοινό μέσω του ιστότοπου spottedbylocals.com με την αναφορά «Στον Δαναό δεν χρειάζεται να τσεκάρεις το πρόγραμμα, γιατί καμία ταινία που προβάλλεται εκεί δεν θα σε απογοητεύσει -εκεί παίζουν τα 'καλά, όχι τα απλησίαστα ανεξάρτητα, ούτε και εκείνα τα μπλοκμπάστερ που ντρέπεσαι γι' αυτά».

Ενας κινηματογράφος 45 ετών
Η ιστορία του κινηματογράφου «Δαναός» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν οι αδελφοί Γεωργιόπουλοι ανέγειραν έναν από τους πλέον σύγχρονους κινηματογράφους της εποχής. Με το τότε προηγμένο σύστημα VISTARAMA και με την προσεκτική επιλογή των ταινιών, η αίθουσα έγινε σημείο αναφοράς των σινεφίλ Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1972, πρώτο έτος λειτουργίας του ΔΑΝΑΟΥ, έως και σήμερα, η διαχείριση παρέμεινε στην οικογένεια. Από το 1990 δε, τον κινηματογράφο αναλαμβάνει ο Σωτήρης Γεωργιόπουλος μαζί με τον γιο του Ηλία.

Ο Δαναός στα καλύτερα art house σινεμά της Ευρώπης μαζί με κινηματογράφους-θρύλους μητροπόλεων | iefimerida.gr 0

1997: Ο ΔΑΝΑΟΣ μπαίνει δυναμικά στον νέο αιώνα της 7ης τέχνης, με μια ριζική ανακαίνιση, με στόχο πάντα την ψυχαγωγία του θεατή. Η μοντέρνα και ζεστή αίθουσα 600 θέσεων με τις γαλλικές πολυθρόνες QUINETTE και το air-condition, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες οθόνες της πόλης μας. Ο υπερσύγχρονος ψηφιακός ήχος DTS και DOLBY DIGITAL, το σύστημα ήχου J.B.L με προδιαγραφές Τ.Η.Χ, το πρωτοποριακό σύστημα MASKING οθόνης, το αναβαθμισμένο σύστημα προβολής ISCO-STUDIO σηματοδοτούν τη μαγεία του σινεμά στην απόλυτη μορφή της. Το υπόγειο parking σε ειδική τιμή για τους θεατές του ΔΑΝΑΟΥ και το άνετο φουαγιέ με προσεκτικές επιλογές βιβλίων και CD είναι τόπος συνάντησης των κινηματογραφόφιλων.

1998: Ο Δαναός 1 αποκτάει το δίδυμο "αδερφάκι" του, τον Δαναό 2. Μια ζεστή αίθουσα 110 θέσεων, αμφιθεατρική, δίνει την δυνατότητα στον Δαναό να συνεχίζει μεγάλες επιτυχίες για πολλές εβδομάδες, όπως η ταινία "Αγέλαστος Πέτρα", που παίχτηκε για 17 συνεχόμενες εβδομάδες!

2000: Ο Δαναός είναι η πρώτη παραδοσιακή αίθουσα της Αθήνας όπου λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα πωλήσεων εισιτηρίων. Από τότε έως σήμερα, οι θέσεις είναι αριθμημένες και η προπώληση εισιτηρίων μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου (210-6922609) και μέσω internet στη διεύθυνση www.danaoscinema.gr.

2011: Συνεχόμενες ανακαινίσεις των αιθουσών και του φουαγιέ διατηρώντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας και αισθητικής. Αγορά ψηφιακής μηχανής με δυνατότητα 3D, όπου και προβάλλουμε την πρώτη καλλιτεχνική ταινία γυρισμένη σε 3D, το ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, PINA BAUSCH. Τον Ιούλιο του 2011, επενδύοντας στον πλέον εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, ο ΔΑΝΑΟΣ προβάλλει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία απευθείας μετάδοση σε 3D. Πιο συγκεκριμένα, προβάλλει τους ημιτελικούς και τελικούς του τουρνουά τένις του WIMBLEDON, live σε 3D.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ