Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε το όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν -Μόνο ο απόλυτος δικτάτορας μπορεί να ονομάζεται έτσι - iefimerida.gr

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε το όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν -Μόνο ο απόλυτος δικτάτορας μπορεί να ονομάζεται έτσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνος ένας Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να υπάρχει στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται τις δηλώσεις ενός Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου, η Πιονγιάνγκ απαγορεύει στους πολίτες της να κάνουν χρήση του ονόματος του νεαρού απόλυτου ηγέτη της ασιατικής χώρας.

Το μέτρο στοχεύει να ενισχύσει τη λατρεία προς το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στα τέλη του 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως στις αρχές του 2011, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, ο τότε δικτάτορας της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε διατάξει τους πολίτες που είχαν το ίδιο όνομα με τον γιο του να το αλλάξουν, ενώ είχε απαιτήσει από τις Αρχές να απορρίψουν τις ονοματοδοσίες νεογέννητων με το όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επειδή δεν είχε λάβει άδεια να μιλήσει δημοσίως, αρνήθηκε να πει πώς γνωρίζει αυτή την πληροφορία για το απομονωμένο γειτονικό κράτος. Για την Ιστορία, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε το ντεμπούτο στα διεθνή Μέσα όταν στα τέλη του 2010 του ανατέθηκε πλήθος πολιτικών θέσεων σε ανώτερο επίπεδο.

Ο πατέρας του, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από το 2008, φρόντισε να του δώσει εξουσίες, ώστε να γίνει ακόμα πιο ομαλή η μετάβαση της απόλυτης εξουσίας της χώρας στον γιο του και έτσι η οικογένεια να κυβερνήσει για τρίτη γενιά το κράτος. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ανέλαβε την εξουσία το 1994, όταν πέθανε ο δικτάτορας πατέρας του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ