Σαουδική Αραβία: Φυλάκισαν αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες γιατί οδηγούσαν αυτοκίνητο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαουδική Αραβία: Φυλάκισαν αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες γιατί οδηγούσαν αυτοκίνητο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεαρές κοπέλες από τη Σαουδική Αραβία συνελήφθησαν στα σύνορα των Αραβικών Εμιράτων με τη χώρα τους, όπου προσπαθούσαν να επιστρέψουν με αυτοκίνητο, πράγμα που απαγορεύεται για γυναίκες σε αυτό το υπερσυντηρητικό βασίλειο.

Η πρώτη γυναίκα, φοιτήτρια, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, με το γεγονός να γίνεται αμέσως γνωστό καθώς η ίδια ανέβασε την είδηση στον λογαριασμό της στο Τwitter. Η Loujain Hathloul έγραψε ότι την μπλόκαραν επί 24 ώρες στα σύνορα, της πήραν το διαβατήριο και της απαγόρευσαν να περάσει στη χώρα της επειδή οδηγούσε αυτοκίνητο.

Πηγές ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι συνοριοφύλακες τη συνέλαβαν γιατί οδηγούσε και περίμεναν «οδηγίες από τους ανωτέρους τους». Μια δημοσιογράφος των Αραβικών Εμιράτων, η Maysaa Alamoudi, προθυμοποιήθηκε να πάει επιτόπου για να βοηθήσει τη φοιτήτρια που είχε συλληφθεί. Ωστόσο, λίγο αργότερα, έγραψε και η ίδια στον λογαριασμό της στο Τwitter ότι τη συνέλαβαν και εκείνη επειδή πήγε στο σημείο με αυτοκίνητο και της απαγόρευσαν να περάσει.

«Ηρθα για να στηρίξω την Loujain Hathloul και δεν είχα πρόθεση να μπω στη Σαουδική Αραβία», έγραψε. Τους πήραν τα τηλέφωνα και τα αυτοκίνητά τους μπήκαν σε γερανό, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Gulf Center for Human Rights (GCHR), η Maysaa Alamoudi κρατείται στην κεντρική φυλακή της περιοχής Al-Hassa, ενώ η Loujain Hathloul βρίσκεται στο κέντρο κράτησης γυναικών της ίδιας πόλης. Η φοιτήτρια έχει δίπλωμα οδήγησης το οποίο της επιτρέπει να οδηγεί στη Σαουδική Αραβία, αλλά στη χώρα αυτό απαγορεύεται, ενώ δεν αναγνωρίζονται τα διπλώματα οδήγησης εξωτερικού. Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν.

Ετσι συνελήφθη η νεαρή φοιτήτρια:

Σαουδική Αραβία: Φυλάκισαν αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες γιατί οδηγούσαν αυτοκίνητο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σαουδική Αραβία: Φυλάκισαν αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες γιατί οδηγούσαν αυτοκίνητο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εχει δημιουργηθεί κίνημα γυναικών #Women2drive

Σαουδική Αραβία: Φυλάκισαν αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες γιατί οδηγούσαν αυτοκίνητο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ