Bloomberg: Ο Τσίπρας θέλει να «κουρευτεί» 50% το χρέος και ζητά από τη Γερμανία να φανεί γενναιόδωρη - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Τσίπρας θέλει να «κουρευτεί» 50% το χρέος και ζητά από τη Γερμανία να φανεί γενναιόδωρη

(Nick Paleologos / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τσίπρας θέλει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και επικρίνει την Γερμανία που αρνείται να φανεί γενναιόδωρη, όπως αντιμετωπίστηκε και η ίδια μετά τον πόλεμο, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Αναφερόμενο στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, το Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Ωστοσο, θέλει η ΕΚΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αποφασίσουν για κούρεμα τους χρέους της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ενώ η Γερμανία αντιμετωπίστηκε με γενναιοδωρία, τώρα η ίδια αρνείται να φανεί εξίσου γενναιόδωρη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην συμφωνία του 1953 για τη διαγραφή του 50% του εξωτερικού χρέους της Γερμανίας.

Αναφέρει επίσης την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έχουμε προτείνει, ως πρώτο βήμα, να πραγματοποιηθεί ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, ακολουθώντας το παράδειγμα της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953. Εκεί αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του χρέους της Γερμανίας και έθεσε τις βάσεις για τη μεταπολεμική ανάπτυξη της χώρας».

Το Bloomberg αναφέρεται και στην αντίδραση της Γερμανίας: Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά,

Το πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι ο Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία για την οικονομική ύφεση και την αδυναμία της Ελλάδας για πλήρη πρόσβαση στις αγορές ομολόγων, λόγω της υπέρμετρης λιτότητας και και των υπερβολικών επιπέδων χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ