Χωρίς κανένα αντίκρυσμα η περίφημη λίστα των μεγαλοοφειλετών - iefimerida.gr

Χωρίς κανένα αντίκρυσμα η περίφημη λίστα των μεγαλοοφειλετών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Άνθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός των... μεγαλοοφειλετών, αλλά μόνο οι ανυποψίαστοι δικαιούνται να δηλώνουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς ήταν γνωστό στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ ότι από τα 41 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, είναι ζήτημα εάν μπορούν να εισπραχθούν τα 5- 6 δισ ευρώ.

Η δημοσιοποίηση της λίστας των 6.000 νομικών προσώπων με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ απλώς επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα, ότι δηλαδή στο σχετικό κατάλογο συμπεριλαμβάνονται ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ και η Ολυμπιακή, αλλά και εκατοντάδες εταιρίες που είτε έχουν ήδη πτωχεύσει είτε βρίσκονται στη διαδικασία της εκκαθάρισης όπως η περίπτωση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

Όσον αφορά στις ΠΑΕ που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επίσης δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, αν ανατρέξει κανείς στις πρόσφατες αλλά και στις παλαιότερες ανακοινώσεις των ελεγκτικών Αρχών του υπουργείου Οικονομικών (κυρίως του ΣΔΟΕ) για τις αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές, για τα διπλά συμβόλαια και πάνω από όλα για τις μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Αυτό που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η λίστα με τα 1.500- 2.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, καθώς εκεί πραγματικά κρύβονται κατά τα άλλα... ευυπόληπτοι πολίτες, που έχουν φεσώσει κανονικά το Δημόσιο αν και διαθέτουν μεγάλες περιουσίες. Το πρόβλημα είναι ότι η δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας έχει "κολλήσει" στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς να διαφαίνεται επί του παρόντος φως στο τούνελ.

Στο δια ταύτα, με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των εν λόγω νομικών προσώπων άρχισε η αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στη διαγραφή των οφειλών εκείνων που θεωρούνται ανείσπρακτες, κάτι που επιχείρησε να κάνει με μάλλον άγαρμπο τρόπο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ