Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής προειδοποιεί: Δεν θα ψηφίσω τη ρύθμιση για τον ΦΠΑ - iefimerida.gr

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής προειδοποιεί: Δεν θα ψηφίσω τη ρύθμιση για τον ΦΠΑ

Ο Παύλος Βογιατζής στην Βουλή (Eurokinissi/Γιώργος Λιονταρίνης)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντάρτικο πριν καν ανακοινωθεί το μέτρο, αφού ο βουλευτής της ΝΔ Παύλος Βογιατζής δήλωσε κατηγορηματικά ότι, αν τεθεί το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής, δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση.

Επισημαίνει ότι οι λόγοι είναι αυτονόητοι, εφόσον κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και την άμεση οικονομική κατάρρευση των νησιών. Όπως υπογραμμίζει στην γραπτή του δήλωση: «Οι οικονομίες μας στηρίζονται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, ενώ έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου εν γένει, επιπλέον προβλήματα και ελλείψεις στις μεταφορές, τα έργα υποδομών, τις παροχές στην υγεία και την παιδεία».

Τέλος τονίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ καταργείται ως το αντισταθμιστικό μέτρο προς το αυξημένο κόστος μεταφοράς των αγαθών, και ότι κινδυνεύει και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στα νησιά εκείνα, όπως αυτά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που συνορεύουν με την Τουρκία: «Παύει να ισχύει ο στόχος της ουσιαστικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των νησιών μας με την υπόλοιπη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παύλος Βογιατζής ΝΔ ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ