Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο - iefimerida.gr

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» («Έκπτωτος Άγγελος»), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, εντοπίστηκαν έξι ύποπτοι για παιδική πορνογραφία.

Εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Αποτέλεσμα των στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών ήταν να εντοπιστούν περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, από χρήστες του διαδικτύου, με βασικό κριτήριο τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε ότι διακινούνταν στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων. Τρεις άντρες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω: ένας Πολωνός, 53 ετών, σε περιοχή της Αθήνας και δύο Έλληνες, 45 και 25 ετών αντίστοιχα. Σε άλλους δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς είχαν προλάβει να διαγράψουν τα επίμαχα αρχεία, ενώ γίνονται προσπάθειες για την ταυτοποίηση και έκτου υπόπτου.

Από τις επιτόπιες ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δεκαπέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία παιδική πορνογραφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ