Η επανάσταση της Δούρου στον ΟΑΕΔ - iefimerida.gr

Η επανάσταση της Δούρου στον ΟΑΕΔ

Φωτογραφία: sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής να είναι τεράστια, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού, ωστόσο, όπως φαίνεται, θα αργήσουν να γίνουν έστω και προσωρινές προσλήψεις, αφούμε απόφασή της η Περιφέρεια δεν συμμετέχει στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ για πεντάμηνη απασχόληση.

Από το περιβάλλον της Ρένας Δούρου υποστηρίζουν ότι οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γι' αυτό και η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο για θέσεις εργασίας, που από τη φύση τους θα δικαιολογούσαν τον προσωρινό κι έκτακτο χαρακτήρα τους.

«Η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά ανακυκλώνει τις θέσεις ανεργίας χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας», αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία, λέει η Δούρου

Μάλιστα, στην Περιφέρεια Αττικής μιλούν για παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το Δημόσιο, που σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι το ίδιο το Δημόσιο καταστρατηγεί το ύψος του κατώτερου μισθού (από 571 ευρώ σε 495 ευρώ) στέλνει μήνυμα σε όλους ότι μπορούν να παραβιάζουν ακόμα και την εναπομένουσα σε εφαρμογή εργατική νομοθεσία.

Όσο και να μοιάζει δευτερεύουσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης η υπεράσπιση της σταθερής και με δικαιώματα εργασίας, το Δημόσιο οφείλει να σηματοδοτεί ότι η αποκατάσταση της έννοιας της εργασίας και των αξιών που τη συνοδεύουν αποτελεί ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

Τι θα ζητήσει η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (387/14, 26η συνεδρίαση), έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των επειγουσών-στοιχειωδών αναγκών της και στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ