Ο Ρώσος «νονός» Σεμιόν Μογκίλεβιτς είναι ο πιο επικίνδυνος κακοποιός στον κόσμο σύμφωνα με το FBI - iefimerida.gr

Ο Ρώσος «νονός» Σεμιόν Μογκίλεβιτς είναι ο πιο επικίνδυνος κακοποιός στον κόσμο σύμφωνα με το FBI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μογκίλεβιτς κατηγορείται από τους Αμερικανούς ότι είναι ο επικεφαλής μια εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για εμπόριο ναρκωτικών, ραδιενεργών υλικών , συμβόλαια θανάτου και πορνεία.

Γεννημένος το 1946 στο Κίεβο, ο Μογκίλεβιτς ήταν το πρόσωπο κλειδί σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της Ρωσίας. Κατέχει πάνω από 100 εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε 27 χώρες που του εξασφαλίζουν μια συνεχή ταμειακή ροή. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι εκτός από το ρωσικό κατέχει και ισραηλινό αλλά και ελληνικό διαβατήριο.

Το FBI ενδιαφέρθηκε για αυτόν το 1998 όταν έστησε μια μεγάλη απάτη στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Με ψεύτικα έγγραφα κατάφερε να πείσει τις οικονομικές αρχές της Αμερικής για την υπεραξία μιας εικονικής εταιρείας, της YBM Magnex, και να εκτοξεύσει τις μετοχές της στα ύψη. Προσέλκυσε έτσι μεγάλους επενδύτες από τους οποίους υπεξαίρεσε 150 εκατ δολάρια.

Όπως δηλωνει και ο ειδικός πράκτορας που ασχολείται με την υπόθεση είναι οτι « ο Μογκίλεβιτς δεν γνωρίζει από σύνορα. Κατορθωσε να υπεξαιρέσει 150 εκατ χωρίς να πατήσει το πόδι του στην Φιλαδέλφεια». Όμως, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι η ανάμειξη του στον ενεργειακό τομέα της Ευρώπης .

Ο Μογκίλεβιτς ελέγχει μεγάλους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που τροφοδοτούν μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Το 1991 δημιούργησε την εταιρεία Arbat που του χρησίμευσε για να δημιουργήσει την Eural Trans Gas που λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκμενιστάν. Αυτό ανάγκασε τις άλλες μεγάλες εταιρείες να συνεργαστούν μαζί του για την μεταφορά του πετρελαίου προς την Ευρώπη.

Το 2008 ο Μογκίλεβιτς συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία της φοροδιαφυγής αλλά τρία χρόνια αργότερα οι αρχές απέσυραν τις κατηγορίες. Ζει ελεύθερος στην Μόσχα καθώς δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία και συνεχίζει απερίσπαστος τις εγκληματικές του δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρώσικη μαφία Αμερική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ