Πώς ο διαβήτης συνδέεται με την άνοια -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα - iefimerida.gr

Πώς ο διαβήτης συνδέεται με την άνοια -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, ο διαβήτης επιβαρύνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και συνδέεται με τα αίτια εμφάνισης γεροντικής άνοιας.

Πολλοί άνθρωποι που ζουν με αυτή την ασθένεια, έχει παρατηρηθεί, ότι παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης. Αυτό συμβαίνει καθώς, τα συγκεκριμένα άτομα λόγω του διαβήτη, δυσκολεύονται να ελέγξουν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα, με αποτέλεσμα οι φλέβες, συγκαταλεγόμενες και αυτές του εγκεφάλου, να παθαίνουν σοβαρές βλάβες που δυσκολεύουν την σωστή λειτουργία του.

Επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την Independent, που παρακολουθούσε 16.000 διαβητικούς από την δεκαετία του '80, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η ασθένεια σχετίζεται άμεσα με την νοητική εξασθένιση. Βάσει του συγκεκριμένου πειράματος, ένας 60χρονος διαβητικός έχει μικρότερη εγκεφαλική διαύγεια, από ένα 65χρονο υγιές άτομο.

Πώς ο διαβήτης συνδέεται με την άνοια -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα  | iefimerida.gr 0

Λόγω του διαβήτη, τα άτομα που νοσούν, είναι πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία, ακόμα μία αρνητική επίπτωση, που συμβάλλει στην επιβάρυνση του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες συνιστούν για την μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης γεροντικής άνοιας, οι ασθενείς να ακολουθούν υγιεινή διατροφή, να αθλούνται, να μην καπνίζουν και να κρατούν την αρτηριακή τους πίεση καθώς και το βάρος τους, σε χαμηλά επίπεδα.

Πώς ο διαβήτης συνδέεται με την άνοια -Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαβήτης άνοια εγκέφαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ