Το χρυσάφι του κόσμου -Πώς χρησιμοποιείται το πολυτιμότερο μέταλλο σε όλο τον πλανήτη - iefimerida.gr

Το χρυσάφι του κόσμου -Πώς χρησιμοποιείται το πολυτιμότερο μέταλλο σε όλο τον πλανήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουν περάσει δεκαετίες από την εποχή που τα χρυσά δόντια ήταν κάτι συνηθισμένο σε όλο τον κόσμο, με τους οδοντιάτρους να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέταλλο για να λύσουν προβλήματα ασθενών τους. Κι όμως, όπως φαίνεται, πολλοί το κάνουν ακόμη.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, για το τρίτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η οδοντιατρική εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μέταλλο.

Οπως είναι λογικό, οι μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κοσμημάτων. Το μέταλλο όμως έχει πολλές χρήσεις και στην τεχνολογία, όπως για παράδειγμα σε ηλεκτρονικές συσκευές. Και βέβαια, ακόμη αποτελεί μέσο επένδυσης, αφού παρά τις αντιρρήσεις αρκετών οικονομολόγων, υπάρχουν πολλοί ακόμη που θεωρούν ότι οι ράβδοι χρυσού για παράδειγμα είναι ένας νόμιμος τρόπος για να αποθηκευτεί ο πλούτος με ασφάλεια και να προετοιμαστούν οι προνομιούχοι για τυχόν οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, στο συγκεκριμένο τρίμηνο οι πωλήσεις του χρυσού ήταν σε γενικές γραμμές υποτονικές, με τις απαιτήσεις να πέφτουν στον τομέα των κοσμημάτων. Την ίδια ώρα όμως, οι απαιτήσεις για επενδύσεις σε χρυσό αυξήθηκαν κατά 6%.

Το χρυσάφι του κόσμου -Πώς χρησιμοποιείται το πολυτιμότερο μέταλλο σε όλο τον πλανήτη  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ