Ανεξάρτητος ο Παναγιώτης Μελάς- Τι απαντούν οι ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Ανεξάρτητος ο Παναγιώτης Μελάς- Τι απαντούν οι ΑΝΕΛ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται και εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο απέδωσε την απόφασή του στις «αισχρότητες», κατά δήλωσή του, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε η δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και συνδέει τη στάση του με τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου, η οποία τον κατηγόρησε ότι χρηματίστηκε με 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο ίδιο κλίμα και η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του που έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής καθώς και εκεί συνδέει την απόφασή του περί αποχώρησης από τους ΑΝΕΛ με τις «αισχρότητες» περί χρηματισμού, καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι όσα ελέχθησαν από την κυρία Ξουλίδου, ελέχθησαν από σκοπιμότητα και σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο.

«Τα όσα ελέχθησαν περί χρηματισμού μου, όπως έχω τονίσει, είναι αισχρά, βρώμικα και κακοήθη ψεύδη και φυσικά ο άνθρωπος που αναφέρθηκε ότι έστειλε το σχετικό μήνυμα στην κα Ξουλίδου μέσω Facebook, μου είναι παντελώς άγνωστος. Ουδέποτε τον είχα συναντήσει, ουδέποτε είχα μιλήσει μαζί του» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μελάς.

«Μου δημιουργείται όμως η απορία, γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κα Ξουλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς προηγουμένως να με έχει ενημερώσει» προσθέτει και αναρωτιέται αν αυτά ελέχθησαν από σκοπιμότητα, επισημαίνοντας ότι «η ίδια η κα Ξουλίδου ανέφερε ότι διαχειρίστηκε το όλο θέμα, σε συνεννόηση με τον κύριο Καμμένο».

«Το έκαναν αυτό, γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα ψηφίσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» αναρωτιέται ο βουλευτής και επιμένει ότι θα αποφασίσει για την ψήφο του με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, που σήμερα υποφέρει.

«Προσωπικά, το έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάζουμε τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κ. Μελάς και τονίζει ότι η διαχρονική του πορεία δεν έχει καμία σχέση με τις λεχθείσες κακοήθειες και τακτικές και, φυσικά, κατέφυγε, αμέσως μετά τα αναφερόμενα της κυρίας Ξουλίδου, στην κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, για να γίνει σε βάθος έλεγχος και να αποδοθούν ανάλογες ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Μετά απ΄όλα αυτά πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κίνημα των ΑΝΕΛ, εκδηλώνοντας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ διαμαρτυρία μου και δυσαρέσκειά μου» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μελάς.

Ερωτηθείς ο βουλευτής από δημοσιογράφο αν θα παρίσταται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει με αντικείμενο τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου, ως μείζον ζήτημα για την προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, είπε πως αν του ζητηθεί θα παρίσταται ενώ δεν απέκλεισε να ζητήσει και ο ίδιος την παρουσία του στην Επιτροπή.

Ας πάει εκεί που θέλει, με μια απόφαση που «βγάζει μάτι», ακόμα και σε πρωτάρηδες πολιτικούς συντάκτες, ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό.

Με δήλωση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ , το κόμμα του κυρίου Πάνου Καμμένου πήρε θέση σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Παναγιώτη Μελά.

Το δελτίο τύπου :
«Προφάσεις εν αμαρτίαις οι δικαιολογίες του Παναγιώτη Μελά, την ώρα που σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος δηλώσαμε ότι θα τον στηρίξουμε σε κάθε του νομική ενέργεια εναντίον του Γιώργου Σούκουρη, που τον ενέπλεξε στην υπόθεση απόπειρας χρηματισμού, την οποία και διερευνά η Δικαιοσύνη.

Όποιος δεν σέβεται ομόφωνες αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τον αγώνα όλων των στελεχών και μελών του Κινήματος και όποιος δεν τιμά την υπογραφή του με την οποία δεσμευόταν για τις αποφάσεις του Συνεδρίου, δεν έχει θέση στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Επιπλέον σεβόμαστε πολύ τους εαυτούς μας για να του αντιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς. Είναι προτιμότερο να τους συμπεριλάβει στην αυτοκριτική του.

Ας πάει εκεί που θέλει, με μια απόφαση που «βγάζει μάτι», ακόμα και σε πρωτάρηδες πολιτικούς συντάκτες, ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό».

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ανεξάρτητων βουλευτών

Ετσι, μετά την αποχώρηση του κ. Μελά από την ΚΟ των ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές της τωρινής σύνθεσης της Βουλής φθάνουν τους 24, ενώ το κόμμα του Πάνου Καμμένου μένει πλέον με 12 βουλευτές.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές 16 έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και 8 ακόμη είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ