Μαγεία -Ετσι θα μοιάζει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης όταν τοποθετηθούν οι ψηφίδες που λείπουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαγεία -Ετσι θα μοιάζει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης όταν τοποθετηθούν οι ψηφίδες που λείπουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα ευρήματα από τον τάφο της Αμφίπολης που έχουν μαγέψει είναι το ψηφιδωτό στο δάπεδο του δεύτερου θάλαμου που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης.

Οπως είναι γνωστό και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Πολιτισμού, από το κέντρο του ψηφιδωτού λείπει ένα μεγάλο κομμάτι. Τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας επανέλαβαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το Σάββατο πως έχουν βρεθεί οι ψηφίδες που λείπουν και σιγά σιγά θα αρχίσει η ανασύνθεση του ψηφιδωτού. Το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τού μοναδικής τέχνης ψηφιδωτού ολόκληρου είναι άγνωστο.

Πάντως, μια μικρή γεύση για το πώς θα μοιάζει μπορούμε να πάρουμε από το σχέδιο πο έκανε ο Ζήνων για το μπλογκ empedotimos (empedotimos.blogspot.gr):

Μαγεία -Ετσι θα μοιάζει το ψηφιδωτό της Αμφίπολης όταν τοποθετηθούν οι ψηφίδες που λείπουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ