Αναστασιάδης: Να σταματήσει η Αγκυρα τις παραβιάσεις - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Να σταματήσει η Αγκυρα τις παραβιάσεις

Αναστασιάδης: Να σταματήσει η Αγκυρα τις παραβιάσεις (EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στην Αγκυρα, να σταματήσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στέλνει ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου, στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζει πως ο τριμερής διάλογος Αθήνας- Λευκωσίας και Καΐρου για τον καθορισμό της ΑΟΖ των τριών κρατών, δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε τρίτης χώρας, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία, την οποία καλεί να συμμετέχει σε κοινές προσπάθειες για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και για τη δημιουργία κλίματος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, αποτελεί σημαντική παράμετρο του συνεταιρισμού Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου.

Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Τουρκία. Αρχικά έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ