Αμφίπολη, η ώρα των απαντήσεων -Ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού - iefimerida.gr

Αμφίπολη, η ώρα των απαντήσεων -Ανακοινώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού

Αμφίπολη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε φωτογραφία, κάθε λεπτομέρεια, κάθε νέο στοιχείο που αποκάλυπταν δουλεύοντας με υπομονή τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη, δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερο ερωτήματα και προσδοκίες για το μεγαλειώδες μυστήριο του Τύμβου. Κάποια από αυτά, ίσως, απαντηθούν σήμερα το πρωί, από τους αρμόδιους.

Η επικεφαλής της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη θα αναλύσει στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. τα μέχρι τώρα δεδομένα για την πολυσυζητημένη ανασκαφή, παρουσία όλων των συνεργατών της, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην Αθήνα.

Με την εκδήλωση να έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, αλλά και απλών πολιτών, τρία μέλη της ομάδας θα επιχειρήσουν να διαφωτίσουν λίγο περισσότερο το μυστήριο για την Αμφίπολη.

Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι οι:
- Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
- Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
- Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ