Νεοφασίστες και ακροδεξιοί εμπόδισαν Ρομά να πάνε σχολείο στην Ιταλία - iefimerida.gr

Νεοφασίστες και ακροδεξιοί εμπόδισαν Ρομά να πάνε σχολείο στην Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοντά σε καταυλισμό Ρομά σε περιφέρεια της Ρώμης διαδήλωσαν η νεοφασιστική οργάνωση «Casa Pound» και το επίσης ακροδεξιό «Blocco Studentesco» (Φοιτητικό Μπλοκ) εμπόδισαν δεκάδες παιδιά Ρομά να πάνε την Παρασκευή σχολείο.

«Σταματήστε τη βία των Ρομά, κάποιοι Ιταλοί δεν παραδίδονται» έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν περίπου 500 μέλη του «Blocco Studentesco» με την υποστήριξη της «Casapound» -ο αρχηγός της οποίας Τζανλούκα Ιανόνε αυτοπροσδιορίζεται ως φασίστας της τρίτης χιλιετίας. Η διαδήλωση κατά τα λεγόμενά τους έγινε γιατί Ρομά έχουν πετάξει πέτρες κατά φοιτητών. Και κατά τον ισχυρισμό του επικεφαλής του Μπλοκ Φάμπιο ντι Μαρτίνο δεν ήθελαν να εμποδίσουν την είσοδο των παιδιών στο σχολείο -την οποία και εμπόδισαν.

«Καταδικάζω έντονα τη μικροπρεπή κίνηση μιας μικρής ομάδας ακροδεξιών που εμπόδισε παιδιά Ρομά να πάνε στο σχολείο» δήλωσε ο Τσέζαρε Λομπρόζο, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την Παιδεία σε ανακοίνωσή του. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε το περιστατικό και η βουλευτής Μαρία Κόσκια κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο να επιληφθεί της κατάστασης με τη λήψη έκτακτων μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας εις βάρος ανηλίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία ακροδεξιοί φασίστες Ρομά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ