Μetron Analysis: Μπροστά με 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Μetron Analysis: Μπροστά με 3,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβάδισμα 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάζεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% με την Νέας Δημοκρατία να κινείται στο 20,5%. Τρίτο κόμμα σταθερά το Ποτάμι με 5,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,7%, ενώ οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν 1,1% και η Δημοκρατική Αριστερά 1%. «Αλλο κόμμα» απαντά ότι θα ψηφίσει το 4%, λευκό ή άκυρο επιλέγει το 5,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 13,3%.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πάντως καταλληλότερος ως Πρωθυπουργός με ποσοστό 35% έναντι του αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 19%, ενώ «κανένας» απαντά το 35%.

Με την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 4,9% συγκεντρώνοντας 33,1% ενώ η Νέα Δημοκρατία 28,2%. Το Ποτάμι κινείται στο 7,5%, το ΚΚΕ στο 6,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 6,4%, η Χρυσή Αυγή στο 6,1% ενώ μπαίνουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ με 3,7%. Οι Οικολόγοι συγκεντρώνουν 1,5% και η ΔΗΜΑΡ 1,3%.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν κατά πλειοψηφία σε ποσοστό 55% ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ αντιθέτως, το 41% ζητά να διαλυθεί η Βουλή και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή.

Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία το 65% απαντά «ναι» και το 30% «όχι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ