Στρατούλης: Βρίσκει και τα κάνει η Τρόικα – Θέλουν να τα πάρουν όλα - iefimerida.gr

Στρατούλης: Βρίσκει και τα κάνει η Τρόικα – Θέλουν να τα πάρουν όλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι τη σκληρή στάση της Τρόικα ενθαρρύνει η υποχώρηση της Κυβέρνησης εκφράζει ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος, μιλώντας στον alpha 989, εκτίμησε ότι δανειστές και εταίροι επιχειρούν να θεσμοποιήσουν τώρα όλες τις απαιτήσεις τους για να διαπραγματευτούν αύριο με το ΣΥΡΙΖΑ από καλύτερη αφετηρία.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνει την κυβέρνηση ότι με τη δική της στάση δέχεται όλες τις απαιτήσεις των Τροικανών, λέγοντας χαρακτηριστικά :«...βρίσκουν και τα κάνουν, λόγω της υποχωρητικής, συμβιβαστικής και εθελόδουλης πολλές φορές στάσης της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Είναι αυτονόητο ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα θέσει τα ζητήματα που πρέπει να θέσει και θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση μόνο για τις δανειακές συμβάσεις και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Οσον αφορά το ζήτημα των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, με τους οποίους κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, επιβλήθηκαν φορομπηχητικές πολιτικές, λεηλατήθηκε και ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία, είναι αυτονόητο ότι δεν θα τα διαπραγματευτούμε με τους πιστωτές, αλλά θα τα καταργήσουμε. Ο Σόιμπλε και η Τρόικα θέλουν να τα πάρουν όλα, ενόψει των εκλογών και της εκτίμησής τους ότι αύριο θα έχουμε στην Ελλάδα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και έχουν ρίξει όλα τα θέματα στο τραπέζι. Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι δεδομένη και φιλική, σκέφτηκαν προφανώς ότι είναι ευκαιρία να διεκδικήσουν και να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν τώρα, έτσι ώστε, όταν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν να ξεκινήσουν την όποια διαπραγμάτευση ή αντιπαράθεση μαζί του από την καλύτερη δυνατή για αυτούς αφετηρία».

«Οχι σε συμμαχίες που να οδηγούν σε Μνημονιακή πολιτική»

Ο βουλευτής που ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση, εμφανίζεται πολύ προσεκτικός στο θέμα των πολιτικών συμμαχιών. Δείχνει. Οτι αυτές πρέπει κυρίως να έχουν αριστερή κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείει συμμαχίες και με μη αριστερές δυνάμεις. Λέει όμως καθαρά ΟΧΙ, σε συμμαχίες με δυνάμεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν να αναγκάσουν το ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει έστω και οριακά πολιτικές λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά «..δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε κάποια συμμαχία που θα μας οδηγήσει να εφαρμόσουμε, έστω και οριακά, μνημονιακές πολιτικές. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εφαρμογής τέτοιων πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ