Πανεπιστημιακοί «τορπιλίζουν» το σχέδιο για τις μετεγγραφές: Προσφυγή στο ΣτΕ - iefimerida.gr

Πανεπιστημιακοί «τορπιλίζουν» το σχέδιο για τις μετεγγραφές: Προσφυγή στο ΣτΕ

Ζητούν την ακύρωση της απόφασης (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ακύρωση όλου του νομοθετικού πλαισίου των μετεγγραφών ως αντισυνταγματικού ζητούν με προσφυγή τους στο συμβούλιο της Επικρατείας η σχολή αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το τμήμα Αρχιτεκτόνων, Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου και 115 μέλη ΔΕΠ.Στην προσφυγή τους οι πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι οι διατάξεις του σχετικού νόμου για τις διαγραφές είναι μη νόμιμες, ενώ, επίσης ζητούν την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Παιδείας με την οποία μπαίνουν οικονομικά κριτήρια για τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής όπως επίσης και της απόφασης που αφορά τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και την θέση εισαγωγής τους.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις αυξάνεται ο αριθμός των σπουδαστών σε τουλάχιστον 290 από τους 60 που δήλωνε η σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ που δήλωνε ότι μπορεί να εκπαιδεύσει, ενώ, ακόμα, σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας πριν προβεί στην επίμαχη νομοθέτηση δεν εκπόνησε μελέτη για τους υπεράριθμους σπουδαστές και τον τρόπο της εκπαίδευσής τους.

Ακόμη η προσφεύγοντας υποστηρίζουν ότι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η μετεγγραφή του μεγαλύτερου όγκου των αιτούντων δεν είναι αντικειμενικά και ακαδημαϊκά αλλά τυχαία, όπως η οικνομικά ή η οικογενειακή τους κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ