Στο 25,9% η ανεργία στη Ελλάδα - iefimerida.gr

Στο 25,9% η ανεργία στη Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό των ανέργων στην Ελλάδα έφτασε το 25,9% για τον μήνα Αυγούστο του 2014, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Η Εurostat δεν ανακοίνωσε τα ποσοστά για τους μήνες Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου καθώς είναι υπό επεξεργασία. Η ανεργία φαίνεται να έχει υποχωρήσει κατά 0,2% στην Ελλάδα που παραμένει όμως στην πρώτη θέση των υψηλών ποσοστών ακολουθούμενη από την Ισπανία με 24% και την Κύπροι με 15,5%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν οι Γερμανία με 4,9%, η Αυστρία με 5,1% και η Μάλτα με το Λουξεμβούργο με 6%. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του 2013 η ανεργία στην ΕΕ ήταν 10,7%.

Τα υψηλότερα ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται πλέον στην Ισπανία (53,8%) και ακολουθούν η Ελλάδα (49,3% τον Αύγουστο), η Ιταλία (43,3%) και η Κροατία (41,5%).Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,7%), στην Ολλανδία (9,7%) και στην Αυστρία (10%).
Συνολικά τον Οκτώβριο καταγράφονται 24,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,4 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία Ελλάδα ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ