Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου: Πρωτεύουσα των Βαλκανίων είναι το Βερολίνο - iefimerida.gr

Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου: Πρωτεύουσα των Βαλκανίων είναι το Βερολίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χακάν Γιαβούζ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, εκφράζει τις θέσεις του για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες των Βαλκανίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Τούρκος καθηγητής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρεί ότι η κρίση δεν ενοποίησε την Ευρώπη αλλά περισσότερο φανέρωσε τα διάφορα στρώματα που την αποτελούν:«Δεν υπάρχει η έννοια του εμείς. Κάθε ομάδα ενδιαφέρεται για το πώς θα κερδίσει περισσότερα χρήματα. Πώς θα βελτιώσει την οικονομία της».

Ο κ,.Γιαβούζ βρίσκει τον αίτιο της κακής οικονομικής κατάστασης των Βαλκανίων: « Η Ε.Ε έχει μετατραπεί σε Γερμανική Αυτοκρατορία. Η νέα πρωτεύουσα των Βαλκανίων είναι το Βερολίνο». Με αυτήν την επισήμανση θέλησε να δείξει ότι η κατάσταση στις βαλκανικές χώρες έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής των κέντρων αποφάσεων της Ευρώπης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαβούζ είναι ευλογία θεού που η Τουρκία έμεινε εκτός Ε.Ε. τονίζοντας:« Είναι σημαντικό να έχεις οικονομική ανεξαρτησία, να ακολουθείς τις οικονομικές πολιτικές που θέλεις- άλλες χώρες που είναι εντός της ΕΕ ή επιδιώκουν την ένταξη δεν έχουν τις ευκαιρίες αυτές.».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ