Εξόρμηση Τσίπρα στην επαρχία -Συνδιασκέψεις ανά την Ελλάδα από αύριο - iefimerida.gr

Εξόρμηση Τσίπρα στην επαρχία -Συνδιασκέψεις ανά την Ελλάδα από αύριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο στέρεες σχέσεις με την κοινωνία χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων, που ξεκινούν αύριο από τη Λαμία με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, με απώτερο σκοπό να διερευνηθεί και η δυνατότητα ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η σύνθεση των «προσκεκλημένων» (πέραν των κοινωνικών δυνάμεων), αφού στην πράξη οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυναν κάλεσμα σε όλα εκείνα τα κόμματα και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που είχαν προσκληθεί και στις θερινές -επιτυχείς, κατά την Κουμουνδούρου- πρωτοβουλίες.

Ετσι, θα υπάρχουν εκπρόσωποι από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους Πράσινους, τη ΔΗΜΑΡ (την οποία στη συνδιάσκεψη της Λαμίας θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης), ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στις περιφερειακές συσκέψεις θα συμμετάσχουν ακόμη οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι των περιοχών, φορείς και συνδικάτα.

«Να συνδυάσουμε αυτό που θέλουμε με αυτό που μπορούμε»

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος οργανωτικού γραφείου Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξη Τύπου, «δεν θέλουμε να απευθυνόμαστε στην κοινωνία μόνο με όρους, αλλά ο κόσμος να εμπνευστεί και να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς και να κριθούμε από την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων». Επίσης, έκανε λόγο για μια πλατιά διαδικασία καλέσματος, προκειμένου «να συνδυάσουμε αυτό που θέλουμε με αυτό που μπορούμε, που έχει πει και ο Αλέξης Τσίπρας».

Οι επόμενοι σταθμοί του Τσίπρα

Με ορίζοντα την ολοκλήρωση των συνδιασκέψεων εντός του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το «παρών» στις περισσότερες από αυτές, ενώ οι εν λόγω διαδικασίες προσβλέπουν στην ανατροφοδότηση της επιτροπής προγράμματος η οποία θα καταθέσει το προσχέδιο τις επόμενες ημέρες στα όργανα του κόμματος.

Μετά τη Λαμία και τα Ιωάννινα, όπου θα γίνει η εκκίνηση, τη σκυτάλη παίρνει το Ηράκλειο Κρήτης στις 13 Δεκεμβρίου και ακολούθως η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος στις 14 Δεκεμβρίου. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στη Δυτική Μακεδονία και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου και θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 20 και 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται και στις νησιωτικές περιοχές και, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν δύο συνδιασκέψεις στις Κυκλάδες (κατά πάσα πιθανότητα στη Σύρο και στη Νάξο) και δύο στα Δωδεκάνησα (στην Κω και στη Ρόδο).

Ο κύκλος των συνδιασκέψεων θα ολοκληρωθεί με εκδηλώσεις σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους, την ενίσχυση της Δημοκρατίας και τις προτάσεις για τη Δικαιοσύνη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Στη Θεσσαλονίκη, θα βρεθούν στο επίκεντρο τα θέματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

«Το πρόγραμμα της ΔΕΘ θα γίνει βρέξει - χιονίσει»

«Στόχος μας είναι η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι η βάση και θα γίνει βρέξει - χιονίσει» είπε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, δίνοντας τον τόνο της εκλογικής προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνδιασκέψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ