Financial Times: Τα ελληνικά ομόλογα κινούνται σε ζώνη κινδύνου -Παραμένουμε σταθερά εκτός αγορών [πίνακας] - iefimerida.gr

Financial Times: Τα ελληνικά ομόλογα κινούνται σε ζώνη κινδύνου -Παραμένουμε σταθερά εκτός αγορών [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απαγορευτική ζώνη του 8% δεν είναι πλέον... ταμπού για την Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες βλέπει τα κρατικά ομόλογα να σκαρφαλώνουν σε αυτές τις αποδόσεις. Πρόκειται για μια διακεκαυμένη ζώνη, ή «ζώνη κινδύνου», όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως η Ελλάδα παραμένει ουσιαστικά εκτός αγορών, από τη στιγμή που οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της διαμορφώνονται άνω του επικίνδυνου 8%. Tο κλίμα στην αγορά παραμένει βαρύ, εν μέσω κλιμακούμενων ανησυχιών για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς μετά και τη μη επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα στο Παρίσι, πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα είναι ανοιχτά.

Τα πενιχρά αποτελέσματα των συζητήσεων στο Παρίσι είχαν άμεσο αντίκτυπο, καθώς οι Βρυξέλλες ζητούν επέκταση του Μνημονίου για άλλους έξι μήνες, ενώ η Αθήνα αντιτίθεται σφόδρα και ανταπαντάει πως δεν δέχεται παρά μόνο μια τεχνική επέκταση κατά ένα μήνα. Υπό το βάρος των εξελίξεων, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται σε απαγορευτικά επίπεδα, με την απόδοση του10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 8,42%.

Οι Financial Times κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η αρνητική εικόνα από την αγορά ομολόγων αποδίδεται κατά βάση στο «ναυάγιο επί των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την Τρόικα και στην πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών». Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ελληνική αγορά ομολόγων κινείται σε μια ανεξάρτητη πορεία από την αντίστοιχη των έτερων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, των οποίων το κόστος δανεισμού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Financial Times: Τα ελληνικά ομόλογα κινούνται σε ζώνη κινδύνου -Παραμένουμε σταθερά εκτός αγορών [πίνακας]  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα αγορές τρόικα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ