Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατολισθήσεις, αποκλεισμοί δρόμων και πλημμύρες είναι το σκηνικό που συνθέτει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης τη Ζάκυνθο με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επι ποδός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την κακοκαιρία που σάρωσε χθες το νησί φαίνεται πως η περιοχή του Βασιλικού ήταν «αυτή που άνοιξε το χορό».

Σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική σελίδα «ZantePress24», o αντιδήμαρχος Γιάννης Στάθης έκανε λόγο για υποχώρηση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του νησιού (το πρωί στο Καμπί, Ξύγκια, οδό Κολυβά) με τελευταίο την υποχώρηση στην περιοχή του Αργασίου. Ζημιές επίσης έχουν αναφερθεί στο Δήμο Ελατίων από πλημμύρες και αναφέρθηκε η ακινητοποίηση οχήματος Ι.Χ από το νερό.

Επίσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ημέρα τση Ζάκυνθος», τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Ζακύνθου -Βολιμών στο ύψος της περιοχής Ξύγκια από κατολίσθηση βράχων. Ανάλογη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στις περιοχές των Αλυκών και του Κατασταρίου με τους δρόμους να γίνονται ένα με τους τράφους και τα χωράφια. Επίσης, έχουν υπάρξει πλημμύρες σε σπίτια στα χωριά Μαριές και Αγγερικό, ενώ πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και στα Πηγαδάκια.

Στη Δάφνη οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία, για εγκλωβισμό στην περιοχή ενώ στο Ξηροκάστελο στο ύψος για Καμίνια υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης μεγάλου τμήματος χώματος και βράχων, γεγονός που δημιουργεί την ανησυχία να κοπεί η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.

Τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των δρόμων συντονίζουν από κοινού ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ζάκυνθος: Πλημμύρες, κατολισθήσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή φωτό: ermisnews.gr/ imerazante.gr/ zantepress24.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ