Πέρασε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο προϋπολογισμός - iefimerida.gr

Πέρασε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο προϋπολογισμός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Στην συζήτηση που προηγήθηκε, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των αγορητών των κομμάτων.

Το ΚΚΕ δεν μετείχε στην συζήτηση καθώς, όπως δήλωσε, αντιτίθεται παγίως στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε ημέρα γενικής απεργίας, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, καθώς και οι ανεξάρτητοι, δεν έλαβαν το λόγο στη συνεδρίαση.

Ο ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ισοσκελισμένο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης και ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ώστε «να έχει στα χέρια του το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα του ψηφισμένου Προϋπολογισμού».

«Για να υπάρχει διαπραγμάτευση, θα πρέπει να διαφωνείς σε κάτι» αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και πρόσθεσε: «Αν θεωρήσουμε ότι ο πρωθυπουργός και ο κ. Χαρδούβελης θα πήγαιναν να διαπραγματευτούν, δεν θα έπρεπε να διαφοροποιείται από τα προαπαιτούμενα των δανειστών και την μνημονιακή πολιτική ένας ήδη ψηφισμένος Προϋπολογισμός;»

Ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, επεσήμανε πως «οι κρατικές δαπάνες είναι αυξημένες κατά 170 εκ. ευρώ, σε σχέση με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής» και πρόσθεσε: «Αναφέρω το Μεσοπρόθεσμο, γιατί κατά την αντίληψή μου είναι ένα πλαίσιο που ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι Τρόικα για να σε παρακολουθεί - πρέπει το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση να παρακολουθεί τις δαπάνες».Επέκρινε πάντως τη ΝΔ λέγοντας πως «αν στήριζε από την αρχή την εθνική προσπάθεια της περιόδου 2010-2012 με επιφυλάξεις, θα είχαμε προχωρήσει ταχύτερα στην επίτευξη των στόχων»

«Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων στην επόμενη τετραετία, που είναι αναγκαίο προκειμένου να αποκατασταθεί η παραγωγική βάση της οικονομίας» επεσήμανε ο αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης. Επεσήμανε δε ότι «πέρα από τις κρατικές επενδύσεις, χρειαζόμαστε σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις - κάτι που θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό αν προχωρήσουν οι αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ