Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η αποβίβαση των 595 μεταναστών του φορτηγού πλοίου «Baris», που αγκυροβόλησε στις 10 το πρωί μισό ναυτικό μίλι ανοιχτά της Ιεράπετρας, μετά την πολύωρη ρυμούλκησή του από τη φρεγάτα «Ύδρα».

Οι επιβαίνοντες έμπαιναν σε πλωτό του Λιμενικού που τους μετέφερε στη στεριά. Από την πρώτη καταμέτρηση, πρόκειται τελικά για 595 άτομα εκ των οποίων 396 άνδρες, 99 γυναίκες και 100 παιδιά.

Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα εκ των μεταναστών. Πρόκειται για επτά μέλη του πληρώματος, δύο Κούρδους διακινητές και 12 μετανάστες οι οποίοι προκάλεσαν αναταραχή κατά τη διάρκεια ελέγχου του πλοίου. Πάντως, σε έλεγχο για όπλα οι Αρχές δεν βρήκαν τίποτε μέσα στο πλοίο.

Νωρίτερα, στο πλοίο ανέβηκαν γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα σοβαρού μεταδοτικού νοσήματος που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημόσια υγεία στη χώρα ή στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, και κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό Έμπολα. Στους μετανάστες περιλαμβάνονται περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα, ενώ ορισμένοι ελαφρώς τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είχε ληφθεί πρόνοια από το ΕΚΕΠΥ για την εκκένωση και διάθεση τουλάχιστον 100 κλινών σε νοσοκομεία της Κρήτης, λειτουργίας σταθμού πρώτων βοηθειών κατά την εκκένωση του πλοίου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, όπως και πρόνοια υγειονομικών ελέγχων και εμβολιασμών από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Λιμενικοί έχουν ήδη εφοδιάσει με τρόφιμα και νερό τους μετανάστες, που μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Ο Δήμος καλεί όσους πολίτες, φορείς και σύλλογοι επιθυμούν να ενισχύσουν με τις προσφορές τους την προσπάθεια με τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής.

Μάλιστα, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό την αεροδιακομιδή εγκύου, Ιρανικής καταγωγής, από το πλοίο, σημαίας Κιριμπάτι, που έπλεε ρυμουλκούμενο από τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ", 40 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας. Το ελικόπτερο τη μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, όπου προσγειώθηκε στις 14:17.

Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα οι 595 μετανάστες του «Baris» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες Baris Ιεράπετρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ