Χαρδούβελης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Τρόικα - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2015. Παράλληλα αναφέρθηκε στις θεμελιώδεις παραμέτρους του πρϋπολογισμού και εκτίμησε ότι η χώρα αφήνει σταδιακά πίσω της τα δύσκολα χρόνια.

«Αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα χρόνια. Η κακή κατάσταση έχει τελειώσει ανοίγει ο δρόμος για μια αναπτυξιακή πορεία με ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Η χώρα με γενναία και σταθερά βήματα συνεχίζει την πορεία της στον κρατικό προϋπολογισμό του 15, υπάρχει μία σειρά από θεμελιώδεις παραμέτρους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης και αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ορισμένες από αυτές:

  • Αποκλιμάκωση της ανεργίας
  • Πρωτογενές πλεόνασμα
  • Η χώρα πλησιάζει με ταχύ βήμα την δημοσιονομικής της αυτάρκεια και παύει να διαβάζει δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες γενιές
  • Σταδιακή μείωση των Φορολογικών συντελεστών

Παράλληλα, αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα εξέφρασε την ελπίδα οι τράπεζες να μπορέσουν να επιστρέψουν στον πρωταρχικό τους ρόλο που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, ενώ εξήγησε ότι θα συνεχιστεί η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και έτσι θα έρθει χρήμα στην αγορά.

«Μπορούμε να πιάσουμε το στόχο των 9,6 δις από αποκρατικοποιήσεις μέχρι τέλους του 2016» πρόσθεσε και τόνισε: «Περάσαμε τα χρόνια της απαισιοδοξίας και της κατάθλιψης τώρα είναι καιρός να βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά και πιο λογικά. Ομως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και καμιά επανάπαυση».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δουλεύει «σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας για να αποφύγουμετην αβεβαιότητα. Εχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από θέματα και επιδιώκουμε να επιλύσουμε και τις υπόλοιπες εκκρεμότητες. Η θέση μας είναι με πλήρη και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να συνεχίσουμετη διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει και η τελευταία αξιολόγηση . Θα επιτύχουμε μία νέα περίοδο με περισσότερη προοπτική για όλους και λιγότερα βάρη. Αυτός ειναι ο εθνικός μας στόχος».

Απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη αν θα ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων είπε: «Σε μια διαπραγμάτευση όταν είναι στη μέση δεν μπορείς να πεις εσύ τι γίνεται και να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Δεν μπορώ εγώ στη μέση της διαπραγμάτευσης να πω «αυτό νομίζω, έτσι κι αλλιώς». Κάνουμε μια σκληρή διαπραγμάτευση, το γεγονός ότι καθίσαμε μέχρι τις 4.30 το πρωί στο Παρίσι και πιέσαμε, αυτό κάτι σημαίνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γκίκας Χαρδουβέλης προϋπολογισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ