Πέθανε η PD James -Η δεύτερη Αγκάθα Κρίστι της Αγγλίας - iefimerida.gr

Πέθανε η PD James -Η δεύτερη Αγκάθα Κρίστι της Αγγλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή η συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Phyllis Dorothy James. Όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης της, η James έφυγε σε ηλικία 94 ετών.


"Μητέρα" του χαρακτήρα ντετέκτιβ Άνταμ Ντάλγκλιες, είχε γράψει περισσότερα από 20 βιβλία. Τα περισσότερα έγιναν σειρές και ταινίες.
Γεννήθηκε στην Οξφόρδη το 1920. Από το 1949 μέχρι το 1968 εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας και από το 1968 μέχρι το 1979 στο εγκληματολογικό τμήμα της Βρετανικής Αστυνομίας.
Έχει βραβευτεί για το έργο της σε Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία και Σουηδία και θεωρείται η σημαντικότερη σύγχρονη Bρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων. Το 2000, στα ογδοηκοστά της γενέθλια, χρίστηκε Βαρώνη του Χόλαντ Παρκ, ως επιβράβευση της προσφοράς της στα βρετανικά γράμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pd James συγγραφεάς πέθανε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ